SICILIAANSE GEVULDE TOMATEN
8 tros- of vleestomaten
zout
(versgemalen) peper
1 kleine ui
1 knoflookteentje
½ eetlepel olijfolie
1 blikje (200 gram) tonijn in olie
4 ansjovisfilets uit blik
8 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels kappertjes
3 eetlepels gesnipperde peterselie
1 eetlepel (versgeraspte) oude Goudse of Parmezaanse kaas
Snijd van de schoongemaakte tomaten, aan de bolle kant, een klein kapje af. Verwijder het vocht en de zaadjes, bestrooi de binnenkant van de tomaten met wat zout en laat ze ondersteboven uitlekken. Snipper de gepelde ui en het knoflookteentje fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten. Neem de pan van het vuur. Giet de tonijn af en verdeel de vis in kleine stukjes. Snijd de uitgelekte ansjovis in stukjes. Snipper de olijven. Meng in een kom het ui-knoflookmengsel met de tonijn, ansjovis, olijven, kappertjes, peterselie en de kaas. Breng het mengsel op smaak met peper.
Vul de tomaten met het tonijnmengsel en zet ze op een schaal.
8 personen
voedingswaarde : 85 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gebied : Italië (Sicilië)
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Koken op z’n Italiaans / Irene van Blommestein
vrijdag 1 oktober 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten