TONGFILETS MET GARNALEN-KIWISAUS
1 kiwi
50 gram Noorse garnalen
4 enkele tongfilets
50 gram boter
versgemalen peper
1½ eetlepel citroensap
1 deciliter droge witte wijn
½ visbouillontablet
2 eieren
Kiwi dun schillen. In plakjes snijden. 4 mooie plakjes achterhouden. Rest in vieren snijden. In zeef garnalen afspoelen. Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Vis en garnalen tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Boter in 4 stukjes verdelen. Van gaatjespan uit stoompan bodem invetten.
2 borden verwarmen. Vis bestrooien met peper. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. In onderste deel van stoompan wijn met 1½ deciliter water en bouillontablet aan de kook brengen. 6 eetlepels wijnbouillon overdoen in andere pan. Vis en garnalen in gaatjespan leggen. Met deksel op pan vis in 5 minuten gaar stomen. Intussen eieren splitsen (eiwitten worden niet gebruikt). Aan wijnbouillon in andere pan dooiers toevoegen. Met garde al kloppende zachtjes verwarmen tot gebonden saus (niet koken). Van vuur af één voor één klontjes boter erdoor kloppen. Volgend klontje pas toevoegen als vorig helemaal opgenomen is. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap. Garnalen (2 achterhouden) en stukjes kiwi erdoor roeren. Tongfilets op warme borden leggen. Saus er gedeeltelijk overschenken. Garneren met plakjes kiwi en achtergehouden garnalen.
Lekker met gekookte krielaardappelen en broccoli.
2 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip december 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten