RIJSTPÂTÉ MET GARNALEN
150 gram droogkokende rijst
1 zakje dillesaus (McCormick)
1 deciliter droge witte wijn
200 gram Noorse garnalen
2 takjes peterselie
1½ citroen
1 eetlepel boter of margarine
tabasco
zout
peper
¼ komkommer
1 stengel bleekselderij
½ krop sla
8 eetlepels whisky-cocktailsaus (fles)
8 eetlepels mayonaise
In pan rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In steelpan dillesaus maken met wijn en 1 deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Laten uitlekken. In kopje peterselie fijnknippen. Halve citroen uitpersen. Cakeblik (inhoud 1½ liter) dik invetten. Aan rijst toevoegen: dillesaus, ¾ deel van garnalen, peterselie en enkele druppels tabasco. Door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In cakeblik scheppen en goed aandrukken. In koelkast in 2 uur laten opstijven. 1 citroen wassen en in plakjes snijden. Plakjes in vieren snijden. Komkommer wassen en in plakjes snijden. Bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden. Slabladeren wassen en uitslaan. Sausjes in 2 schaaltjes schenken.
Cakeblik enkele tellen in teiltje met heet water houden. Platte langwerpige schaal erop leggen. Samen keren. Even schudden en rijstpâté op schaal laten glijden. Garneren met blaadjes sla, citroen, komkommer en bleekselderij. Sausjes apart opdienen
8 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 2½ uur / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip december 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten