dinsdag 15 december 2009

Gegrilleerde schelvis met groenten

GEGRILLEERDE SCHELVIS MET GROENTEN

1 kleine ui
1 winterwortel (350 gram)
2 stengels bleekselderij
1 prei
2½ eetlepel margarine
1 theelepel tijm
zout
peper
5 eetlepels witte wijn
2 schelvisfilets à 150 gram
½ eetlepel citroensap
1 takje peterselie
3 eetlepels geraspte kaas

Ui pellen en snipperen. Wortel schrappen, wassen en in dunne reepjes snijden. Bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In reepjes snijden en in vergiet wassen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In pan 1 eetlepel margarine verhitten. Ui 3 minuten glazig fruiten. Toevoegen: wortel, bleekselderij, prei, tijm, zout, peper en wijn. Met deksel op pan in 15 minuten zachtjes gaarstoven. Intussen vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In steelpan rest van margarine smelten. Toevoegen: citroensap, zout en peper. Hiermee vis bestrijken. Vis op rooster leggen. Rooster in midden van grill schuiven. Lekbak eronder schuiven. Vis 4 minuten aan elke kant lichtbruin grilleren. Af en toe bestrijken met margarinemengsel. Groente overdoen in ovenschotel. Peterselie erboven fijnknippen. Vis erop rangschikken. Kaas op vis strooien. Op rooster vlak onder grill zetten. In 1 minuut kaas laten smelten.

2 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip december 1982

Geen opmerkingen: