GEGRILLEERDE SCHELVIS MET GROENTEN
1 kleine ui
1 winterwortel (350 gram)
2 stengels bleekselderij
1 prei
2½ eetlepel margarine
1 theelepel tijm
zout
peper
5 eetlepels witte wijn
2 schelvisfilets à 150 gram
½ eetlepel citroensap
1 takje peterselie
3 eetlepels geraspte kaas
Ui pellen en snipperen. Wortel schrappen, wassen en in dunne reepjes snijden. Bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In reepjes snijden en in vergiet wassen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In pan 1 eetlepel margarine verhitten. Ui 3 minuten glazig fruiten. Toevoegen: wortel, bleekselderij, prei, tijm, zout, peper en wijn. Met deksel op pan in 15 minuten zachtjes gaarstoven. Intussen vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In steelpan rest van margarine smelten. Toevoegen: citroensap, zout en peper. Hiermee vis bestrijken. Vis op rooster leggen. Rooster in midden van grill schuiven. Lekbak eronder schuiven. Vis 4 minuten aan elke kant lichtbruin grilleren. Af en toe bestrijken met margarinemengsel. Groente overdoen in ovenschotel. Peterselie erboven fijnknippen. Vis erop rangschikken. Kaas op vis strooien. Op rooster vlak onder grill zetten. In 1 minuut kaas laten smelten.
2 personen
voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip december 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten