dinsdag 15 december 2009

Avocado-asperges met zachtzure saus

AVOCADO-ASPERGES MET ZACHTZURE SAUS

4 eetlepels (zonnebloem)olie
3 eetlepels azijn
2 eetlepels ongezoet sinaasappelsap (pak)
zout
peper
2 avocado’s (niet te rijp)
1 eetlepel citroensap
2 blikjes asperges (150 gram)*
6 eetlepels crème fraîche (kuipje Gervais)
¼ theelepel knoflookpoeder
(1 takje waterkers)

* In plaats van asperges in blik kunt u ook diepvriesasperges (Groko) nemen. Deze asperges zijn iets dikker.

In platte schaal doen: olie, azijn, sinaasappelsap, zout en peper. Tot sausje roeren. Avocado’s in lengte halveren. Pitten verwijderen. Besprenkelen met citroensap. Avocado’s dun schillen en in schijfjes snijden. Asperges afgieten. Avocado’s en asperges in sausje leggen. Afgedekt in koelkast 1½ uur laten staan, af en toe voorzichtig keren. In kom doen: crème fraîche, knoflookpoeder, zout en peper. Door elkaar roeren. Tot gebruik in koelkast zetten.
Avocado en asperges afgieten en op 4 schaaltjes rangschikken. Saus erover verdelen. (Garneren met waterkers.)

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 1¾ uur / 2 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip kerst 1982

Geen opmerkingen: