dinsdag 22 december 2009

Mager soepvlees met rauwe zalm en broccoli met prei

MAGER SOEPVLEES MET RAUWE ZALM EN BROCCOLI MET PREI

700 gram soepvlees met been
1 wortel
1 preiwit
1 takje selderij
peper
zout
2 eetlepels mayonaise
½ centiliter balsamicoazijn
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
300 gram broccoli
0.2 deciliter room
½ eetlepels citroensap
1 krop sla
200 gram zalmfilet
2 preiwitten
1 eetlepel peperbolletjes (roze)
1 centiliter olie (truffelolie)
2 takjes dille

Reinig de wortel, de prei en de selderij en snijd ze in grove stukken. Blancheer het soepvlees en spoel goed na. Zet het terug op in koud water met de groenten, peper en zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 uur op een zacht vuur koken. Bewaar de bouillon voor een andere bereiding. Laat het vlees afkoelen en pluk fijn. Meng met een weinig mayonaise, peper en zout, enkele druppels balsamico en grof gesneden, grootbladige peterselie. Was de broccoli, verdeel in roosje en kook beetgaar. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet. Klop de room op en voeg wat citroensap en een weinig vleesbouillon toe. Roer de afgekoelde broccoliroosjes door de room en breng verder op smaak. Snijd de prei in julienne en blancheer in kokend water. Was en droog de sla. Hak de rauwe zalm fijn en breng op smaak met gemalen roze peper. Schik wat sla op een bord. Leg daarop het soepvlees en werk af met geblancheerde julienne van prei, op smaak gebracht met truffelolie. Versier verder met de roze zalm. Garneer met een mooi takje dille.

4 personen

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Viviane Vanwynsberghe [smulpaap]

Geen opmerkingen: