LAUW-WARME SALADE VAN ASPERGES EN TRUFFELOLIE
½ zakje verse krieltjes in de schil (à 500 gram)
zout
500 gram witte asperges
1 bakje verse haricots verts (150 gram)
10 sprietjes bieslook
100 gram old amsterdam-kaas (stukje)
½ eetlepel wittewijnazijn
4 eetlepels olijfolie met truffelaroma (flesje)
1½ theelepel Franse mosterd
peper
Krieltjes onder koud water schoonboenen. In pan met water en snufje zout krieltjes in 12 minuten beetgaar koken. Intussen asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (2 centimeter) eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukjes van 4 centimeter snijden. Haricots verts schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water en zout aspergestukjes en haricots verts in 3 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Krieltjes afgieten, even laten uitdampen en halveren. Bieslook fijn knippen. Kaas in dunne plakken schaven. In kom azijn, olie en mosterd tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krieltjes, asperges, haricots verts en bieslook luchtig door dressing scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met plakjes kaas.
4 personen
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Nynke van der Kooi [De-Heksenketel]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten