KAASKROKETTEN
50 gram boter
50 gram bloem + wat extra om te paneren
4 deciliter melk
peper
matig (selderij)zout (kaas bevat veel zout)
200 gram geraspte oude kaas
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 blaadjes gelatine, 15 minuten geweekt in ruim water
2 eieren
paneermeel
frituurolie
Boter smelten, bloem toevoegen, roeren tot een gladde bal. Melk toevoegen en tot een gladde (bechamel)saus laten binden. Kaas aan de saus toevoegen en laten smelten. Gelatine goed uitknijpen en, al roerend, in de saus oplossen. Eieren splitsen, dooiers loskloppen en, van het vuur af, snel door de saus kloppen. Op smaak brengen met peterselie, peper en eventueel wat (selderij)zout. Saus overdoen in een diep bord, laten afkoelen en in de koelkast verder laten opstijven. Eiwitten loskloppen. Van het kaasmengsel, met 2 lepels, kroketten vormen. Deze eerst door de bloem dan door het eiwit, herhaal dit één keer en vervolgens door het paneermeel rollen, zorg dat de paneerlaag volkomen gesloten is. Olie verhitten tot 180º C en de kroketten goudbruin bakken. Laat even op keukenpapier uitlekken.
Op dezelfde manier (bechamel) worden garnalenkroketten gemaakt.
4 personen
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tonny Leeflang, via Marijke Haverkamp [nl-culinair]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten