RODE KOOL MET CRANBERRIES EN VIJGEN
1 kleine rode kool (750 gram)
200 gram cranberries
1 perssinaasappel
4 gedroogde vijgen
1 laurierblaadje
1 kruidnagel
zout
peper
1 eetlepel witte basterdsuiker
Van kool lelijk blad verwijderen. In vieren snijden en stronk verwijderen. In dunne reepjes snijden. In zeef cranberries wassen. Sinaasappel uitpersen. Vijgen in stukjes snijden.
In pan doen: sinaasappelsap, rode kool, cranberries, vijgen, laurierblaadje, kruidnagel, zout, peper en ¾ deciliter water. Met deksel op pan, rode kool in 25 minuten zachtjes gaar koken. Af en toe omscheppen. Laurierblaadje en kruidnagel verwijderen. Op smaak brengen met suiker, zout en peper. Overdoen in schaal.
4 personen
voedingswaarde : 90 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten