maandag 30 november 2009

Bonensalade met maïs en paprika

BONENSALADE MET MAÏS EN PAPRIKA

1 blik rode bonen (nettogewicht 400 gram)
1 pot witte bonen (nettogewicht 360 gram)
1 blikje maïs (nettogewicht 150 gram)
1 ui
1 groene paprika
3 vleestomaten
4 eetlepels olie
2 ½ eetlepel (kruiden)azijn
zout
peper
1 theelepel suiker
chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 struikje witlof (75 gram)
1 klein kropje roodlof (75 gram)
10 sprietjes bieslook (50 gram)

In vergiet bonen en maïs laten uitlekken. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In dunne repen snijden. Tomaten wassen. Halveren en vocht en zaadjes verwijderen. In dunne repen snijden. In kommetje doen: olie, azijn, zout, peper, suiker, mespunt chilipoeder en paprikapoeder. Tot sausje roeren. In kom doen: bonen, maïs, paprika, tomaat en ui. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Minstens 30 minuten laten intrekken. Van witlof en roodlof blaadjes loshalen. Wassen en uitslaan.
Slaschaal bekleden met witlof en roodlof. Bonensalade erop scheppen. Garneren met bieslook.

4 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 55 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: