zaterdag 26 april 2008

Yassa (Senegal)

YASSA (GEMARINEERDE KIP)

1 braadkip
4 grote uien, in ringen gesneden
1 eetlepel azijn
het sap van 4 limoenen of 2 citroenen
2 theelepels zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
100 milliliter pindaolie of andere plantaardige olie

Snijd de kip in 4 of 8 stukken, ontvel ze en doe in een grote glazen kom.
Voeg uien, azijn, limoensap, zwarte peper en cayennepeper toe, meng alles
goed door elkaar en laat de kip minstens 30 minuten marineren.
Neem de stukken kip uit de marinade en rooster ze circa 25 minuten onder een
hete grill.
Verhit de olie in een braadpan en bak de gegrilleerde kip rondom goudbruin
op een lage warmtebron. Voeg de uien uit de marinade toe en laat deze 5
minuten zachtjes mee fruiten.
Doe de rest van e marinade en een kopje water erbij en laat het geheel circa
20 minuten zachtjes koken.
Dien op met gekookte witte rijst.

6 personen

land : Senegal
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: