zaterdag 26 april 2008

Yassa-kip (Senegal)

YASSA-KIP

Senegalese koks maken heerlijke yassa-kip. Vaak grillen zij de kip in plaats
van hem te bakken voor zij de stukken in de saus doen. U kunt voor een
minder wrange saus minder citroensap toevoegen.

1½ deciliter vers citroensap
4 eetlepels moutazijn
3 uien, in plakken
4 eetlepels arachideolie of plantaardige olie
1 kilo stukken kip
1 takje tijm
1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt
2 laurierbladeren
5 deciliter kippenbouillon

Doe het citroensap, de azijn, uien en 2 eetlepels van de olie in een kom en
schep om. Doe de stukken kip in een ondiepe schaal en giet er het
citroensapmengsel over. Dek de schaal af met plasticfolie en laat 3 uur
marineren.
Verhit de rest van de olie in een grote pan en bak er de stukken kip in 4
tot 5 minuten goudbruin in.
Doe de gemarineerde uien bij de kip en bak alles 3 minuten. Voeg de
marinade, tijm, chilipeper, laurierbladen en de helft van de bouillon toe.
Leg het deksel op de pan en laat circa 35 minuten sudderen op een matig vuur
tot de kip gaar is. Giet er zonodig tijdens het koken nog wat kippenbouillon
bij. Dien warm op.

4 personen

land : Senegal
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een
onontdekte keuken / Rosamund Grant

Geen opmerkingen: