zaterdag 26 april 2008

Kaldou (Senegal)

KALDOU (VISSCHOTEL UIT CASAMANCE)

Deze visstoofschotel is een licht en eenvoudig gerecht uit de streek
Casamance, in het zuiden van Senegal. Kaldou lijkt heel erg op blaff uit het
Caribisch gebied en wordt eveneens geserveerd met rijst.

1 kilo vis, bijvoorbeeld zeebaars
1,2 deciliter vers citroensap
2 eetlepels arachideolie
2 grote uien, in ringen
1 liter water
1 Spaanse peper (habañero of andere extreem hete peper), ingeprikt met een
vork

Maak de vis schoon, was hem en wrijf hem in met 1 eetlepel citroensap. Laat
de olie heet worden in een pan die groot genoeg is voor de vis en bak de
uien goudbruin. Voeg het water en de Spaanse peper toe (haal de peper er
weer uit als u de kaldou heet genoeg vindt). Breng het mengsel aan de kook.
Voeg de vis toe, zet het vuur laag en laat het geheel met het deksel op de
pan 10 minuten koken. Voeg de rest van het citroensap toe en laat dan nog 3
minuten koken. Serveer warm bij witte rijst.

4 personen

land : Senegal
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis /
Jessica B. Harris

Geen opmerkingen: