KACHUMBERSALADE
Dit is in veel Indiase restaurants een populaire salade. Soms staat het op het menu, maar vaak wordt het gewoon ter garnering gebruikt.
Het is een ideaal bijgerecht, omdat het niet concurreert met de andere gerechten die worden geserveerd. De salade is kleurrijk en knapperig en maakt van een maaltijd een harmonieus geheel.
1 rode ui, fijngesneden
1 komkommer, in heel kleine blokjes
1 – 2 tomaten, in heel kleine blokjes
1 theelepel olijfolie
sap van 1 citroen
3 eetlepels fijngehakte koriander
½ theelepel geroosterd komijnzaad
zout
versgemalen zwarte peper
Meng de ui met komkommer en tomaat in een grote kom. Voeg de olijfolie, het citroensap, de fijngehakte koriander en het komijnzaad toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet voor het serveren 30 minuten in de koelkast.
4 - 6 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : The Curry Guy compleet : Meer dan 200 curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken / Dan Toombs
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten