maandag 17 april 2023

Les Filets de Perche au Vin (meer van Genève, Zwitserland)

LES FILETS DE PERCHE AU VIN (GEPOCHEERDE VIS MET BARSELLEKAAS-WIJNSAUS)

1 ui
1 bakje champignons à 250 gram
1 eetlepel citroensap
100 gram Barselle kaas
600 gram visfilets (bijvoorbeeld snoekbaars, victoriabaars, zeeduivel of kabeljauw)
zout
peper
25 gram boter of margarine
2 takjes peterselie
¼ liter droge wijn
4 eetlepels slagroom


Ui pellen en fijnsnipperen. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Van kaas korstjes verwijderen. Kaas grof raspen.
Vis met keukenpapier droogdeppen. Vis inwrijven met zout en peper. In grote koekenpan boter verhitten. Ui en champignons 2 minuten bakken. Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren. Wijn toevoegen. Tegen de kook aanbrengen. Vis erin leggen. Met deksel op pan, vis in 7 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Smalle ovenschotel invetten. Vis erin scheppen en warmhouden. Mengsel in koekenpan op hoog vuur in 5 minuten tot de helft inkoken. Van vuur af slagroom erdoor roeren. Saus over vis schenken. Kaas erover strooien. In midden van grill, kaas in 3 minuten goudbruin grilleren.
Lekker met krielaardappelen en gemengde sla met tomaat.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gebied : meer van Genève, Zwitserland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip april 1988

Geen opmerkingen: