BIT TET XAO ME (BIEFSTUK MET SESAMZAAD)
4 grote tenen knoflook, zeer fijn gehakt
1½ eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel Vietnamese vissaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel palmsuiker of rietsuiker
1 theelepel peper
3 kleine ode chilipepers, fijngesneden
2 eetlepels arachideolie
500 gram haasbiefstuk, in dunne plakjes
2 theelepels sesamzaad, geroosterd
Chinese-bieslookbloemen, ter garnering
SERVEREN MET
rijst
roergebakken spinazie en waterkers
Meng in een kom de knoflook met de sojasaus, vissaus, sesamolie, suiker, peper, chilipepers en 1 eetlepel van de arachideolie. Schep de plakjes vlees erdoor en laat ze afgedekt een hele nacht marineren in de koelkast.
Verhit de resterende olie in een wok of koekenpan tot de olie zeer heet is. Schep de plakjes vlees naast elkaar in een laag in de pan. Bak het vlees snel tot het naar wens is: reken voor rosé 1 ½ minuut per kant. (Bak het vlees eventueel in gedeelten en houd het warm op een voorverwarmde schaal terwijl u de rest bakt.) Bestrooi het vlees met sesamzaad en serveer het met rijst en roergebakken spinazie en waterkers.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Vietnamees koken / Jackum Brown
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten