vrijdag 12 maart 2021

Hollandse lente-jambalaya met makreel en kalkoen (Nederland)

HOLLANDSE LENTE-JAMBALAYA MET MAKREEL EN KALKOEN

15 saffraandraadjes
50 gram boter of margarine
1 rode peper, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen kaneel
1 kleine courgette, ongeschild, in dunne reepjes van 4 centimeter
250 gram langkorrelrijst
200 gram gedopte verse tuinbonen (of diepvries)
5 deciliter hete kippenbouillon (van tablet)
1 gestoomde makreel, in stukjes
200 gram gerookte kalkoen of kip, in plakjes
3 tomaten, ontveld, in blokjes
zout
peper
4 lente-uitjes, in dunne ringen


Saffraan in 2 eetlepels heet water 10 minuten weken. Boter verhitten. Hierin rode peper, knoflook, komijn, kaneel en courgette 5 minuten zachtjes bakken. Rijst erdoor roeren en 3 minuten meebakken. Tuinbonen, hete bouillon en saffraan met weekvocht toevoegen en rijst afgedekt in 20 minuten gaarkoken. Makreel, kalkoen en tomaat door rijstmengsel scheppen en voorzichtig meewarmen. Rijstschotel met zout en peper op smaak brengen en voor serveren met lente-ui bestrooien.

4 personen

voedingswaarde : 570 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

land : Nederland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De nieuwe Hollandse keuken / Marlies Batelaan

Geen opmerkingen: