maandag 7 december 2020

Chana Chaat (Pakistan)

CHANA CHAAT (AARDAPPEL-KIKKERERWTENCURRY)

200 gram aardappelen
200 gram kikkererwten (gekookt)
1 theelepel tamarindesap
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel chaat massala (kerriepoeder met komijn)
2 tomaten
1 ui
3 groene pepers
koriander (fijn gehakt)
zout


Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten in licht gezouten water beetgaar. Giet ze af, laat afkoelen en snij in blokjes. Doe de blokjes in een schaal. Doe de tamarindesap, zout, peper en chaat massala in een kom en meng alles goed door elkaar. Doe kikkererwten, aardappelen, blokjes tomaten, gesnipperde uien, fijngesneden groene pepers en koriander in een kom en meng alles goed door elkaar. Giet het tamarindemengsel er overheen en roer door elkaar. Serveer koud of warm.

4 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Kijk eens bij elkaar in de keuken : Multi-culinair Nederland in tachtig foto’s, verhalen en recepten / Jan Kroon

Geen opmerkingen: