zondag 4 oktober 2020

Gevulde scholfilets met spinazie & pompoen-wortelpuree

GEVULDE SCHOLFILETS MET SPINAZIE & POMPOEN-WORTELPUREE

1 kleine flespompoen
2 winterpenen
1 middelgrote ui
½ groentebouillontablet
4 ansjovisfilets
1 teen knoflook
2 eetlepels groene olijfolie
600 gram scholfilets (4 grote of 8 kleine)
75 gram babyspinazie
100 gram boter
75 milliliter droge witte wijn
1 theelepel worcestersaus
35 gram peterselie


Schil de flespompoen en wortels. Haal de pompoenpitten eruit. Snijd de groente in even grote stukjes. Snijd de ui heel fijn. Breng 200 milliliter water met het ½ bouillontablet aan de kook, voeg en ui toe, breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groente afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
Spoel intussen de ansjovis af, dep droog en wrijf met de teen knoflook en peper uit de molen in de vijzel fijn, of snijd alles heel fijn. Roer 2 eetlepels olie erdoor. Dep de scholfilets droog en bestrijk ze dun met het ansjovismengsel. Verdeel de spinazieblaadjes erover en klap de filets dubbel. Steek ze met een cocktailprikker vast.
Verhit 50 gram van de boter in de koekenpan en lag als de boter net uitgebruist is de scholfilets erin. Bak ze in 6 - 7 minuten goudbruin en keer halverwege. Neem de scholfilets uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Blus de boter af met de wijn en een paar druppels worcestershiresaus, roer de aanbaksels los en laat kort inkoken. Breng de jus op smaak met zout en peper.
Houd wat peterselie achter voor garnering en snijd de rest van de blaadjes fijn. Giet intussen de groente af, vang het vocht op. Stamp de groente met de rest van de boter fijn en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Roer de peterselie door de groentepuree en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de schol met de puree en jus en bestrooi met nog wat extra peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 472 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Delicious. oktober 2020

Geen opmerkingen: