ZALM-MAALTIJDSALADE MET VENKEL
Heerlijk, zo’n frisse knapperige salade. U moet hem proeven met het romige limoensausje!
1 venkel (400 gram)
200 gram krulandijvie
1 limoen
4 eetlepels mayonaise
1 deciliter umer
zout
peper
1 blik rode zalm (400 gram)
10 radijsjes
Venkel wassen. Stronk en steltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in lengte in dunne plakken snijden. Ruim water aan de kook brengen. Venkel 3 minuten koken. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Andijvie wassen en uitslaan. In brede repen snijden. Limoen goed wassen. 4 Dunne plakjes eraf snijden. In vieren snijden. Rest van limoen uitpersen (2 eetlepel sap). In kommetje doen: limoensap, mayonaise, umer, zout en peper. Helft van achtergehouden venkelgroen erboven fijnknippen. Tot sausje roeren. Zalm laten uitlekken. Vel en graat verwijderen. In stukjes verdelen. In schaal doen: venkel, andijvie en zalm. Voorzichtig door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Radijsjes wassen. In plakjes snijden.
Door salade radijs scheppen. Salade over 4 borden verdelen. Garneren met plakjes limoen en rest van venkelgroen. Sausje apart erbij geven.
Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip augustus 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten