zondag 24 mei 2020

Thaise roerbakschotel met garnalen (Thailand)

THAISE ROERBAKSCHOTEL MET GARNALEN

1 pak Roerbakmie
1 eetlepel chili-olie
5 eetlepels olie
16 rauwe grote garnalen (gamba’s), diepvries, ontdooid
1 rode peper, pitjes verwijderd, in ragfijne reepjes
2 teentjes knoflook, gehakt
2 lente-uitjes, in stukjes
150 gram verse shiitake (of 40 gram gedroogde shiitake), in reepjes
1 kleine rode paprika, in reepjes
200 gram Chinese kool (of paksoi), in reepjes
100 gram taugé
1 pak Mix voor Roerbakmie
1 - 2 eetlepels sojasaus of vissaus
ringetjes rode peper, voor de garnering


Van gamba’s kop verwijderen, gamba’s pellen maar onderste deel van schaal en staart laten zitten. Zwarte darmpje aan rugzijde verwijderen. Roerbakmie volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout 2 minuten koken. Roerbakmie in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. In wok chili-olie en 2 eetlepels olie verhitten en gamba’s 2 - 3 minuten roerbakken en uit pan scheppen. Rest van olie verhitten en peper, knoflook en lente-uitjes 1 minuut op hoog vuur roerbakken. Paddenstoelen, paprika en Chinese kool 2 minuten meebakken. Taugé erdoor scheppen. Mix voor Roerbakmie en 1 deciliter water toevoegen en gerecht 1 minuut roerbakken. Roerbakmie toevoegen en gerecht nog enkele minuten op hoog vuur roerbakken tot vocht is verdampt. Gerecht op smaak brengen met sojasaus. Deel van gamba’s erdoor scheppen, deel erop leggen en ringetjes rode peper erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair mei 1997

Geen opmerkingen: