HOISINAUBERGINES MET PIKANTE PINDASAUS
2 aubergines
3 eetlepels olijfolie
100 gram hoisinsaus
PINDASAUS
100 gram pindakaas met stukjes pinda
1 eetlepel donkere sojasaus
sap en rasp van 1 (bio)limoen
2 theelepels sambal oelek of harissa, of naar smaak
1 teen knoflook, geraspt
4 eetlepels gezouten pinda’s, gehakt
2 bosuitjes, in ringen
Verhit de ovengrill op 170°C. Halveer aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislings in, let op dat je niet door de schil snijdt. Bestrijk de snijkanten van de auberginehelften met olijfolie. Leg de aubergines op de bakplaat en bak ze in 20 - 25 minuten lichtbruin maar nog niet echt gaar. Besmeer de snijkanten van de aubergines na 15 minuten met een lekkere lik hoisinsaus. Herhaal dit na 5 - 7 minuten. Doe dat desgewenst een paar minuten later een derde keer. Bak de aubergines tot ze diepgaar, mooi diepbruin, vlezig en kleverig zijn.
Verwarm intussen in een steelpan, al roerend, de pindakaas, een plensje water, de donkere sojasaus, het limoensap en de -rasp, de sambal en fijngeraspte knoflook tot een smeuïge saus. Hij dikt snel in, dus voeg water toe tot de saus de gewenste dikte heeft.
Schep de pindasaus op de aubergines en besprenkel ze met pinda’s en bosuiringen. Dien de hoisinaubergines direct op.
Lekker met gebakken of witte rijst en Snel ingemaakte zure groenten.
2 - 4 personen
voedingswaarde : 521 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Delicious. mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten