donderdag 16 april 2020

Libanese falafel met harissasaus (Libanon)

LIBANESE FALAFEL MET HARISSASAUS

1 pak Knorr Wereldgerecht Libanese Falafel
100 milliliter tomatenketchup
125 gram crème fraîche
260 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
4 eetlepels olie
3 tomaten, in plakjes
1 rode ui, in halve ringen
100 gram kropsla, in smalle repen


Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de harissasaus met het zakje ‘harissasaus’, de tomatenketchup en 2 eetlepels water. Zet de saus apart. Meng voor de knoflookdip de crème fraîche met 3 eetlepels water en het zakje ‘dipsaus’. Schep de kikkererwten in een grote kom en voeg 2 eetlepels water, 2 eetlepels olie en het zakje ‘kruidenmix’ toe. Prak het geheel met een vork fijn en meng goed door elkaar. Vorm er 12 gelijke balletjes van en duw ze een klein beetje plat. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwtenburgers in 5 minuten per kant goudbruin. Verwarm de ‘falafelbroodjes’ intussen 3 minuten in de oven. Bestrijk elk falafelbroodje met harissasaus en beleg met tomaat, ui, sla en 3 - 4 kikkererwtenburgers. Vouw de broodjes dubbel en serveer met de knoflookdip.

2 - 3 personen

voedingswaarde : 760 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Libanon
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Advertorial in Boodschappen september 2015

Geen opmerkingen: