zondag 26 april 2020

Caribische kip met pindasaus (Caribisch gebied)

CARIBISCHE KIP MET PINDASAUS

1 kilogram kipfilets, in blokjes
1 middelgrote ui, gehakt
½ theelepel gedroogde tijm
2 teentjes knoflook
½ theelepel zwarte peper
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel citroensap
25 gram boter
1 chilipepertje, gehakt
150 gram pindakaas
30 centiliter water
½ theelepel zout
100 milliliter gepelde, gehakte tomaten uit blik
een takje verse koriander voor de afwerking


Boter smelten in een pot en hierin de ui fruiten. Kip en kruiden (look, tijm, zwarte peper, kerriepoeder, citroensap, zout) toevoegen en alles goed mengen. 10 Minuten laten sudderen. Een papje maken van de pindakaas en het warme water. Pindakaaspapje, tomaten, chilipepertje en water toevoegen. Geregeld roeren (om aanbranden te voorkomen) tot alles gaar is. Afwerken met een takje koriander.

4 personen

gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De smaak van reizen : Gerechten uit alle windstreken / Via Via-reiscafé

Geen opmerkingen: