dinsdag 20 augustus 2019

Zure papaja (Katanga, Democratische Republiek Congo)

ZURE PAPAJA

2 papaja’s, niet te rijp
1 kopje azijn
2 kopjes water
2 middelgrote kopjes suiker
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 eetlepel maïzena


Maak de papaja’s schoon, snijd ze doormidden, verwijder de zaden en snijd ze in grote blokjes. Doe de overige ingrediënten in een kookpot en breng ze aan de kook. Voeg de papaja toe en laat het geheel 20 minuten koken zonder te roeren.
Verwijder van het vuur en laat uitlekken.
Laat de vloeistof inkoken met de maïzena, haal deze van het vuur, giet de papaja in glazen potten, vul aan met de vloeistof, sluit de potten en bewaar op een koele plaats.
Deze bereiding wordt gegeten zoals augurken of als garnituur bij blank vlees.

20 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gebied : Katanga, Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans

Geen opmerkingen: