zaterdag 19 mei 2018

Murgh Jalfrezi (India)

MURGH JALFREZI (KIP MET TOMATEN EN PAPRIKA)

60 gram ghee of 4 eetlepels plantaardige of arachideolie
8 kipkarbonades, ontveld en ontbeend (of 400 gram kipfilet), in reepjes
1 grote ui, fijngesneden
2 eetlepels knoflook-gemberpasta
2 groene paprika’s, zaden en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
1 grote groene chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
¼ - ½ theelepel chilipoeder
½ theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel zout
400 gram tomatenblokjes, uit blik
1 ¼ deciliter water
fijngesneden korianderblad, ter garnering


Verhit de helft van de ghee in een wok of grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep de kipreepjes 5 minuten om tot ze bruin worden; ze hoeven dan nog niet gaar te zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord.
Verhit de rest van de ghee in de pan. Bak de ui in 5 - 8 minuten goudbruin; schep hem af en toe om. Voeg de knoflook-gemberpasta toe en schep het uienmengsel nog 2 minuten lang om.
Voeg de paprika’s toe en schep het groentenmengsel 2 minuten om.
Voeg de chilipeper, komijn, koriander, het chilipoeder, de kurkuma en wat zout toe. Voeg de tomaten plus sap en het water toe, roer goed en breng de saus aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg de kipreepjes toe. Laat het gerecht onafgedekt 10 minuten pruttelen tot de paprika’s en de kip gaar zijn (de kipreepjes zijn gaar als er helder vocht uitloopt wanneer u er met een mes in prikt); schep het geheel regelmatig om.

4 - 6 personen

gebied : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De keuken van India / Beverly Leblanc

Geen opmerkingen: