KOUNELI LEMONATO (KONIJN IN CITROENSAUS)
1 konijn, in stukken
3 eetlepels azijn
zout
vers gemalen peper
1 deciliter olijfolie
25 gram boter
4 eetlepels citroensap
3 deciliter hete kippenbouillon
1 eetlepel gehakte basilicum of 1 theelepel gedroogde oregano
Leg het konijn een nacht in een kom water met de azijn. Giet de stukken konijn af, dep ze droog en bestrooi ze royaal met zout en peper. Verhit de boter met de olie in een pan, bak er de stukken konijn 10 minuten in en keer ze daarbij regelmatig. Schenk er het citroensap en de bouillon over, breng op smaak met zout en peper en voeg de groene kruiden toe. Breng de saus aan de kook, doe het deksel op de pan en laat 1¼ uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Doe het vlees over op een voorverwarmde schaal. Laat de saus iets inkoken en voeg zonodig nog wat zout en peper toe.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Griekenland : De regionale keukens / Pamela Westland
zondag 29 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten