woensdag 19 juli 2017

Stamppot komatsuna

STAMPPOT KOMATSUNA

700 gram aardappelen
1 of 2 bossen komatsuna
1 ui, gesnipperd
klontje boter
scheutje melk
snufje kruidenzout
peper
1 theelepel mosterd
kaasblokjes of uitgebakken spekjes


Was de groente en laat ze uitlekken. Snijd de komatsuna in heel smalle reepjes of stukjes. Kook ondertussen de aardappelen met een snufje zout gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk, mosterd, kruidenzout en peper. Fruit de uisnippers in boter, roer ze door de aardappelpuree en schep beetje bij beetje de gesneden komatsuna erdoor. Laat even goed doorwarmen. Roer er de blokjes kaas of de uitgebakken spekjes door en serveer. Extra lekker en feestelijk met plakjes ei, stukjes augurk en fijngeknipte bieslook versierd.
Variatie met (vegetarisch) gehakt: In plaats van kaas of spek kunt u deze stamppot ook heerlijk pittig van smaak maken met rul gebakken, gekruid (vegetarisch) gehakt.
Dit recept is ook heerlijk met paksoi in plaats van komatsuna.

2 personen

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Odinieuws Fruit 30 oktober 2012

Geen opmerkingen: