woensdag 16 september 2015

Caldo (Angola)

CALDO (KRUIDIGE VISBOUILLON)

Caldo (sommige Angolezen noemen hem ook wel ‘katersoep’) is een gekruide bouillon of drank die men in Angola na een lange nacht feesten bij het ochtendgloren nuttigt, vlak voor het slapengaan. Serveer de bouillon met extra scherpe pepersaus en partjes citroen.

1,5 liter vis- of groentebouillon
200 gram kleine garnalen, gepeld
2 teentjes knoflook
1 ui
1 rode peper
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap of azijn
snufje suiker
1 eetlepel gehakte peterselie


Breng de visbouillon met de helft van de garnalen aan de kook en laat hem 20 minuten zachtjes koken. Zeef hem dan en houd 1 liter apart. Hak de knoflook, de ui en de peper. Verhit de olie, voeg de ui toe en bak hem in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en de peper toe en bak ze nog een paar minuten mee. Voeg de apart gehouden bouillon toe en breng hem aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 10 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de resterende garnalen in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Doe de garnalen in de bouillon en kook ze nog een paar minuten mee. Roer op het laatste moment het citroensap en de suiker erdoor. Serveer de bouillon kokendheet in koppen of diepe kommen en bestrooi hem met peterselie.

4 personen

gebied : Angola
gerechtsoort : soep

bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
Een reactie posten