zaterdag 29 december 2012

Mandarijnensalade met honingijs

MANDARIJNENSALADE MET HONINGIJS

1 ½ lier vanilleroomijs
3 eetlepels vloeibare honing
10 mandarijntjes
2 zakjes vanillesuiker
1 ½ deciliter rode port
2 eetlepels nougatine

IJs iets zacht laten worden. Honing erdoor scheppen. In de diepvries ijs weer laten bevriezen. Mandarijntjes pellen en in plakjes snijden. Pitjes verwijderen. In schaal leggen. Bestrooien met vanillesuiker. Port erover schenken. Tot gebruik in koelkast zetten.
Over tien bordjes mandarijnenplakjes verdelen. Mandarijnenplakjes boven schaal laten uitlekken zodat beetje sap in schaal achterblijft. Op mandarijn drie kleine bolletjes ijs leggen. Beetje mandarijnensap erover scheppen. Bestrooien met nougatine.

10 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Allerhande december 1990

Geen opmerkingen: