VEGETARISCHE LOEMPIA’S
Heerlijk knapperige groenten zitten er in deze loempiaatjes verstopt.
frituurolie
100 gram wortel
100 gram courgette
4 takjes munt
50 gram pinda’s
5 vellen filodeeg (ontdooid)
olie
50 gram taugé
zout
peper
zoete chilisaus
Verhit frituurolie in een frituurpan tot 180°C. Rasp 100 gram wortel en 100 gram courgette in grove flinters. Snijd de blaadjes van 4 takjes munt fijn en hak 50 gram pinda’s fijn. Snijd 5 ontdooide vellen filodeeg (diepvries) in de lengte doormidden. Bestrijk de randen van het deeg dun met olie. Verdeel de wortel, courgette en 50 gram taugé in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg. Bestrooi de groenten met de pinda’s, munt, zout en peper naar smaak. Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol het deeg op; plak de randen vast met wat olie. Frituur de loempia’s in 2 – 3 minuten rondom goudbruin. Serveer er om te dippen zoete chilisaus bij.
10 stuks
voedingswaarde : 105 kcal per stuk
ontdooi- / bereidingstijd : 120 / 20 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : snack
bron : AllerHande november 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten