FILODEEGDRIEHOEKJES MET FETA
Deze knapperige, gevulde pakketjes zijn niet moeilijk te maken.
1 rode paprika
1 gele paprika
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel gemalen komijn
100 gram feta
2 eetlepels fijngehakte koriander
½ eetlepel citroensap
zout
peper
5 vellen filodeeg (ontdooid)
sesamzaad
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een rode paprika en een gele paprika in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan in 1 eetlepel hete olijfolie met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel gemalen komijn in 10 minuten al omscheppend gaar. Neem de pan van het vuur en schep er 100 gram feta in kleine blokjes, 2 eetlepels fijngehakte koriander en een halve eetlepel citroensap door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd 5 ontdooide vellen filodeeg (diepvries) in de lengte in drie gelijke repen en bestrijk de randen dun met olijfolie. Schep op elke rechter onderhoek een eetlepel van het fetamengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs tot pakketjes op. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olijfolie en strooi er een beetje sesamzaad over. Bak in de oven in 15 – 20 minuten goudbruin.
15 stuks
voedingswaarde : 55 kcal per stuk
ontdooi- / bereidingstijd : 120 / 40 minuten
gebied : Marokko
gerechtsoort : snack
bron : Allerhande november 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten