MEXICAANSE ENCHILADAS MET KIP EN KAAS
300 gram kipfilet
100 gram champignons
40 gram boter
1 ui, fijngehakt
125 milliliter crème fraîche
125 milliliter zure room
100 gram geraspte jong belegen Goudse kaas
zout
peper
12 Mexicaanse tortilla’s (maïspannenkoekjes)
olie
SAUS
zout
cayennepeper of tabasco
2 blikken kant-en-klare enchiladasaus (à 275 milliliter)
of
1 groot blikje tomatenpuree en
4½ deciliter water en
1 zakje enchiladasausmix
Snijd de kipfilets in dobbelsteentjes. Was de champignons onder koud stromend water en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en laat de kipblokjes onder regelmatig omscheppen rondom mooi bruin kleuren. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het even apart. Fruit de uisnippers in de achtergebleven bakboter tot ze glazig zijn, voeg de champignons en de kipblokjes toe en laat het geheel al roerende 5 minuten bakken. Draai het vuur uit. Vermeng de inhoud van de pan eerst met de crème fraîche en vervolgens met de zure room en 40 gram geraspte kaas. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verwarm de enchiladasaus of breng de tomatenpuree en het water aan de kook onder toevoeging van de sausmix en laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus, indien nodig, op smaak met zout en cayennepeper of tabasco. Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit een bodempje olie in een koekenpan en bak de tortilla’s een voor een tot ze zacht zijn (dit duurt niet langer dan 2 à 3 seconden). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bedek de tortilla’s met 2 of 3 lepels van het kipmengsel en rol ze op. Leg de tortillarolletjes naast elkaar, met de ‘naad’ naar onderen, in een beboterde ovenschaal, giet de enchiladasaus erover en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de inhoud door en door heet is en de kaas heel licht begint te kleuren. Serveer direct, met rijst of gekookte maïs en een frisse salade.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Kaas à la carte : Culinaire verrassingen met Nederlandse kaas / Het Nederlands Zuivelbureau
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten