BAVAROIS VAN KERNHEM MET IN PORT GEKOOKTE PEREN
300 gram Kernhem
4 deciliter slagroom
3 gelatineblaadjes
zout
peper
2 rijpe peren
1½ deciliter rode port
Verwijder de korstjes en snijd de Kernhem in kleine dobbelsteentjes. Klop ¼ liter slagroom tot de consistentie van vla. Laat de gelatine zacht worden in een kommetje met koud water.
Breng de rest van de slagroom aan de kook. Draai het vuur laag, voeg al roerende de kaasblokjes toe en blijf roeren tot de kaas volledig is gesmolten. Voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat ze al roerende oplossen. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen tot lauw; roer af en toe. Spatel de wolkig geslagen room door de massa en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over zes kleine timbaalvormpjes en zet deze in de koelkast om de bavarois te laten opstijven.
Schil intussen de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en pocheer deze 5 minuten in de port. Laten afkoelen.
Stort de puddinkjes vlak voor het opdienen op dessertborden, leg er een lepel perencompote naast en serveer direct.
4 personen
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Kaas à la carte : Culinaire verrassingen met Nederlandse kaas / Het Nederlands Zuivelbureau
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten