MUSHI KABOCHA SASAGE ZUME (GEVULDE POMPOEN)
Dit gerecht is ideaal voor op een koude winterdag. Officieel hoort er gele miso in, maar u kunt ook andere soorten kiezen. Kunt u geen kabochapompoen vinden, neem dan een gewone pompoen van 20 centimeter doorsnee.
1 kabochapompoen
230 gram gedroogde sasage- of adukibonen of 2 blikjes adukibonen (425 gram)
2 theelepels plantaardige olie
2 teentjes knoflook, geperst
2½ centimeter verse gember, geschild en geraspt of fijngehakt
1 rode ui, fijngehakt
50 gram gedroogde pompoenzaden
1 eetlepel zwart sesamzaad
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels bloem
volkoren broodkruim (naar wens)
SAUS
4 eetlepels gele miso
2 eetlepels dashi of water
1 eetlepel mirin
snufje nootmuskaat
Snijd een kapje van de pompoen en verwijder alle zaden om een holte te creëren. Kook de gedroogde bonen. Laat ze uitlekken en prak ze. Verhit de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de knoflook, gember en ui zacht. Roer het knoflook-uimengsel, de bonen, pompoenzaden, het sesamzaad en de sojasaus door elkaar. Bestrooi de binnenkant van de pompoen met de bloem en schep het bonenmengsel erin. Meng als de pompoen niet geheel is gevuld wat broodkruim door het bonenmengsel. Giet een laag van 5 centimeter heet water in een braadslee, zet de pompoen erin en bak hem 40 – 45 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven. De pompoen is gaar als u met een metalen pen gemakkelijk door de zijkant kunt prikken. Houd de pompoen warm in de uitgezette oven. Klop ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een kleine steelpan door elkaar. Verwarm het mengsel al roerend tot de saus begint te borrelen. Snijd de pompoen in zes tot acht parten en serveer die met de warme saus.
4 personen
voedingswaarde : 243 kcal p.p.
gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De verse Japanse keuken : Ruim 80 gezonde Japanse recepten / Yasuko Fukuoka
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten