zaterdag 23 november 2024

Daikonoroshi no Misoshiru (Japan)

DAIKONOROSHI NO MISOSHIRU (GEVULDE MISO-SOEP)

100 gram daikon (Japanse rammenas)
60 gram nameko-paddenstoelen uit blik (of verse shiitake paddenstoelen)
4 sprietjes bieslook (indien gewenst)
8 deciliter dashi-bouillon
60 gram rode (of witte) miso (sojabonenpasta)


Schrap de rammenas en rasp hem op een fijne groenterasp. Laat het raspsel uitlekken in een zeef. Was de paddenstoelen vlug in een zeef zodat ze wat minder glibberig zijn. Shiitake paddenstoelen hoeft u alleen maar even schoon te vegen.
Was de sprietjes bieslook, dep ze droog en snijd ze daarna in stukjes van ½ centimeter.
Breng de bouillon aan de kook in een pan zonder deksel. Draai het vuur laag. Pers de miso door een zeef en klop hem met de garde door de bouillon. Voeg de rammenas en paddenstoelen toe. Laat de soep 5 tot 6 minuten trekken. Hij mag nu niet meer koken.
Verdeel de soep over vier kommen en garneer ze desgewenst met bieslook.

4 personen

voedingswaarde : 95 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : soep

bron : Japan (Koken in de wereld) / Kiyoshi Hayamizu en Yuhei Hoshino

Geen opmerkingen: