NAM PRIK GAENG PED (RODE KERRIEPASTA)
Rode en groene kerriepasta’s zijn de basis voor de meeste Thaise kerrieschotels.
60 gram gehakte ui
8 tenen knoflook
10 gedroogde rode chilipepers
4 dunne plakken verse galanga
2 eetlepels gehakt citroengras
1 eetlepel gehakte korianderwortel of steeltjes
½ theelepel komijn
1 theelepel gapi (garnalenpasta)
1 theelepel zout
3 eetlepels olie
Meng alle ingrediënten behalve de olie in een blender en draai tot een gladde pasta. Verhit een kleine koekenpan op een matig vuur en doe er de olie in. Bak de kerriepasta 5 minuten zachtjes tot hij geurt en bewaar hem daarna in potjes.
Voor 6¼ deciliter
gebied : Thailand
gerechtsoort : saus
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten