GOONG NEUNG KRATIEM (GESTOOMDE KNOFLOOKGARNALEN)
Door garnalen in hun schaal te stomen, blijven ze zeer sappig. Dit en de toevoeging van knoflook en verse koriander maakt deze manier van bereiding een typisch Thaise specialiteit.
500 gram rauwe, ongepelde garnalen
2 eetlepels olie
½ theelepel zout
½ theelepel witte peper
1 eetlepel Maggi
8 tenen knoflook, fijngehakt
3 eetlepels verse koriander
Spoel de garnalen af en laat ze uitlekken. Leg ze op een bord dat in een stoommand past. Meng de rest van de ingrediënten met de garnalen. Leg het bord met de garnalen en saus in de stoommand. Breng aan de kook en draai dan het vuur middelhoog. Laat 10 minuten stomen en dien onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Het Zuiden, Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Jude Lew
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten