donderdag 15 februari 2024

Devilled Kidneys (Engeland, Verenigd Koninkrijk)

DEVILLED KIDNEYS (PIKANTE NIERTJES)

‘Devilled’ betekent gewoonlijk dat er iets zeer pittigs aan het recept te pas komt. In dit geval mosterd … op z’n Engels.

8 hele lamsnieren (ontdaan van het vet)
15 gram zachte boter
4 sneetjes warme toast

MARINADE
2 afgestreken theelepels mango chutney
2½ theelepel Engelse mosterd
1½ theelepel mosterdpoeder
1½ theelepel citroensap
een scheutje worcestersaus
½ theelepel zout
een snuifje cayennepeper


Splijt de nieren doormidden, zonder de twee helften helemaal los van elkaar te snijden. (Gebruik een scherp mes!) Doe chutney, mosterd, mosterdpoeder, worcestersaus, zout en cayennepeper in een grote kom en meng ze goed. Marineer de nieren in dit mengsel gedurende een uur. Keer ze af en toe.
De grill voorverwarmen tot de hoogste temperatuur. De grillpan invetten met gesmolten boter. Haal de nieren uit de marinade en leg ze met de opengesneden kant naar boven onder de grill. Grill ze aan iedere kant drie minuten.
Leg de nieren op toast, die eerst bedekt is met ½ theelepel marinade aan iedere kant.
Meteen opdienen.

4 personen

gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Thee kun je eten : Recepten uit de Engelse keuken / Wendy Savory

Geen opmerkingen: