LUCHTIGE SPINAZIEOMELET MET GEITENKAAS
6 eieren, gesplitst
1 deciliter slagroom
25 gram bloem, gezeefd
zout
peper
nootmuskaat
200 gram gehakte spinazie (diepvries)
40 gram roomboter of margarine
150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld (bijvoorbeeld Chavrin)
75 gram fetakaas, verkruimeld
1 eetlepel geknipte bieslook
eventueel wat verse spinazie
Klop de eierdooiers los met de room en bloem en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de spinazie volgend de aanwijzingen op het pak ontdooien en druk het teveel aan vocht er in een fijne zeef goed uit. Klop de spinazie door het dooiermengsel. Klop de eiwitten in een schone kom met een snuf zout flink stijf en spatel ze luchtig door het spinazie-dooiermengsel. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit in een anti-aanbakkoekenpan van 22 centimeter doorsnede 10 gram boter en bak hierin van ¼ van het eimengsel een dikke omelet. Keer de omelet als de onderkant stevig is en bak ook deze kant totdat het gestold is. Klap de omelet dubbel, leg in een ingevette ovenschaal en dek even met aluminiumfolie af. Bak zo nog 3 omeletten, klap ze dubbel en leg ze naast de andere omeletten in de schaal. Bestrooi de omeletten met de kaas en zet ze nog 4 – 5 minuten onder de grill om te gratineren. Bestrooi ze met wat versgemalen peper en de bieslook. Garneer de omelet eventueel met een paar blaadjes spinazie.
Lekker met toast of een snee boerenlandbrood.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair mei 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten