maandag 8 mei 2023

Rodekoolsalade met spekjes

RODEKOOLSALADE MET SPEKJES

125 gram gerookte spekreepjes
6 eetlepels olijfolie
6 eetlepels sinaasappelsap
peper
zout
½ rodekool, fijn geschaafd
6 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 appels met rode schil, in stukjes
1 winterwortel, in reepjes
150 gram gemengde noten, grof gehakt


Bak de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de olijfolie en het sap door de pan. Schenk het mengsel in een kommetje en breng het op smaak met peper en zout. Schep de kool met de bleekselderij, de appel, de wortel en de noten door elkaar. Schep de dressing erdoor en strooi de spekreepjes erover.
Lekker met bruin stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 535 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : C1000 Kookboek 2004 : Alle recepten uit 2003 / Marijke Sterk

Geen opmerkingen: