RODEKOOLSALADE MET SPEKJES
125 gram gerookte spekreepjes
6 eetlepels olijfolie
6 eetlepels sinaasappelsap
peper
zout
½ rodekool, fijn geschaafd
6 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 appels met rode schil, in stukjes
1 winterwortel, in reepjes
150 gram gemengde noten, grof gehakt
Bak de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de olijfolie en het sap door de pan. Schenk het mengsel in een kommetje en breng het op smaak met peper en zout. Schep de kool met de bleekselderij, de appel, de wortel en de noten door elkaar. Schep de dressing erdoor en strooi de spekreepjes erover.
Lekker met bruin stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 535 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : C1000 Kookboek 2004 : Alle recepten uit 2003 / Marijke Sterk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten