zondag 16 april 2023

Pittige gehaktschotel

PITTIGE GEHAKTSCHOTEL

1 ui
2 rode paprika’s
4 tomaten
4 eetlepels boter of margarine
2 teentjes knoflook
400 gram gehakt
zout
peper
2 eetlepels chilisaus
2 kopjes cornflakes
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 deciliter melk


Ui pellen en snipperen. Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten. Ui en paprika 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en met vork losprakken. 7 Minuten bakken. Op smaak brengen met zout, peper en chilisaus. Tomaten erdoor scheppen. In ovenschotel scheppen. In kom cornflakes fijnmaken. Meel en snufje zout erdoor roeren.
Oven voorverwarmen op 175°C. In kommetje ei met melk loskloppen. In steelpan 2 eetlepels boter smelten. Door eimengsel roeren. Cornflakes toevoegen. Over gehakt schenken. In midden van oven in 45 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 620 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 50 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip april 1980

Geen opmerkingen: