zondag 16 april 2023

Gevulde paprika met kaas-gehakt

GEVULDE PAPRIKA MET KAAS-GEHAKT

4 groene paprika’s
1 grote ui
300 gram gehakt
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
2 kopjes cornflakes
½ theelepel knoflookzout
versgemalen peper
2 theelepels oregano
1 zakje Parmezaanse kaas
1 theelepel bouillonpoeder
1 zakje juspoeder
1 eetlepel koffiemelk


Paprika’s wassen, kapje eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. Ui pellen en snipperen. In kom doen: ui, gehakt, tomatenpuree en cornflakes. Goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met knoflookzout, peper en oregano. Hiermee paprika’s vullen. Bestrooien met kaas. Kapje erop zetten. In ovenschotel zetten. Met aluminiumfolie afdekken. Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 175°C. In ovenschotel 1 ½ deciliter water en bouillonpoeder doen. Weer afdekken met folie. In midden van oven in 40 minuten gaar laten worden. Folie verwijderen. Nog 10 minuten goudbruin korstje laten krijgen. Intussen in steelpan jus maken met juspoeder volgens gebruiksaanwijzing op zakje. Koffiemelk erdoor roeren. Lekker met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 40 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip april 1980

Geen opmerkingen: