zondag 16 april 2023

Lasagne met spinazie en kwark

LASAGNE MET SPINAZIE EN KWARK

400 gram lasagne
1 kilogram spinazie
zout
1 ui
1 eetlepel boter
1 teentje knoflook
worcestershiresaus
8 tomaten
versgemalen peper
1½ theelepel basilicum
450 gram magere kwark
200 gram geraspte belegen kaas


In pan lasagne koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. In vergiet laten uitlekken. Afspoelen met koud water. Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. In 5 minuten laten slinken. Zout toevoegen en in nog 5 minuten gaarkoken. In zeef goed laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Spinazie erdoor scheppen. Op smaak brengen met worcestershiresaus. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Bestrooien met zout, peper en basilicum. In kom kwark en ¾ deel van kaas door elkaar roeren. Ovenschotel invetten. Hierin helft van tomaten leggen. Afdekken met lasagne. Hierop helft van kwarkmengsel scheppen. Afdekken met lasagne. Spinazie erover verdelen. Afdekken met lasagne. Rest van tomaten erop leggen. Rest van kaas erover strooien. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 250°C. Lasagne in midden van oven in 45 minuten heet en goudbruin laten worden.

4 personen

voedingswaarde : 690 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 55 minuten

gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : Tip april 1981

Geen opmerkingen: