KIMCHI BOKKEUM-BAP (GEBAKKEN RIJST MET KIMCHI)
1 eetlepel zonnebloem- of andere plataardige olie
320 gram kimchi, in hapklare stukken
50 milliliter kimchivocht
2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
4 theelepels sojasaus
600 gram gekookte ronde witte rijst
3 theelepels geroosterdesesamolie
4 eieren
5 lente-uien, fijngehakt
2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
1 vel knapperig geroosterd zeewier, in stukjes gescheurd
Verhit de zonnebloemolie ophoog vuur in een grote pan. Zodra de olie heet is, voeg je de kimchi toe. Roerbak 3 minuten tot de kimchi een beetje bruin begint te worden. Meng het kimchivocht, de chilipasta en de sojasaus in een kom. Voeg dit mengsel en de gekookte rijst toe aan de kimchi en schep alles goed door elkaar. Bak het geheel op laag tot matig vuur nog eens 3 minuten tot de rijst alle smaken heeft opgenomen. Roer de sesamolie erdoor en haal de pan van het vuur.
Bak ondertussen in een andere pan de eieren naar wens.
Schep voor het serveren het grootste gedeelte van de lente-ui door de rijst. Verdeel de rijst over kommen en leg een gebakken ei op de rijst. Strooi over elke kom rijst tot slot wat van de overgebleven lente-ui, wat sesamzaadjes en wat stukjes zeewier. Serveer direct.
4 personen
gebied : Korea
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Onze Koreaanse keuken / Jordan Bourke & Rejina Pyo
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten