COURGETTES MET TOMATEN-COUSCOUS
200 gram (snelkook-)couscous
2 middelgrote of 4 kleine courgettes
3 eetlepels olijfolie
zout
peper
½ ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 eetlepels gekookte kikkererwten (blik)
3 tomaten, vruchtvlees in blokjes
2 eetlepels fijngesneden tuinkruiden (bijvoorbeeld peterselie, basilicum, rozemarijn) of 1 eetlepel gedroogde (Provençaalse) kruiden
1½ eetlepel tomaten-basissaus naturel
citroensap
100 gram belegen kaas
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking met 3 ½ deciliter water. Halveer intussen de courgettes in de lengte en hol ze wat uit. Leg de courgettes op een bakplaat, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zout en peper. Bak de courgettes 8 – 10 minuten in het midden van de oven. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de kikkererwten, blokjes tomaat en kruiden even mee. Roer de couscous los, schep het tomatenmengsel en de tomatensaus erdoor en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Verdeel de couscous over de courgettes, strooi de kaas erover en bak het gerecht nog 2 – 3 minuten in de oven, totdat de kaas net gesmolten is.
4 personen
voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair maart 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten