PIÈCE DE BOEUF BRAISÉE AU PINOT NOIR (GESMOORD RUNDVLEES)
1½ kilogram runderstoofvlees
5 deciliter Pinot Noir
1 ui, gepeld en in plakken gesneden
1 wortel, geschild en in plakken gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en uit de knijper
1 stengel bleekselderij, in plakken gesneden
6 eetlepels olie
1 liter runderbouillon
snufje tijm
1 laurierblad
zout
versgemalen peper
50 gram boter
Doe het rundvlees in een kom met de wijn en alle groenten en laat alles 24 uur in de koelkast marineren.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Bewaar de marinade. Braad het vlees rondom aan in de olie in een kasserol. Doe er daarna de groenten en bewaarde marinade bij. Bedek het geheel met de bouillon en voeg de tijm, laurierblad en wat zout en peper toe. Sluit de kasserol af en zet hem 2 tot 3 uur in een op 150° voorverwarmde oven.
Giet wanneer het vlees gaar is alle smoornat uit de kasserol over in een steelpan en houd het vlees warm. Laat het vocht inkoken, neem de pan van het vuur en roer er de boter door om de saus dikker te maken. Kruid eventueel met wat zout en peper. Snij het vlees in plakken en geef er de saus apart bij in een sauskom.
6 personen
gebied : Elzas, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Elzas (Koken in Frankrijk) / Sebastien Badia
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten