ORMEAUX AU BEURRE BRETON (ZEEOREN MET BRETONSE BOTER)
1 sjalotje
Muscadet
12 grote of 18 middelgrote zeeoren
boter
200 gram gezouten boter
1 teen knoflook
1 eetlepel peterselie
peper
Hak een sjalotje heel fijn en laat het 3 of 4 uur marineren in Muscadet.
Maak 12 grote of 18 middelgrote zeeoren open, maak ze schoon, laat ze mals worden door ze 30 seconden lang plat te slaan en bak ze bruin in gewone boter. Laat ze uitlekken en leg ze in een ovenschaal.
Roer door het sjalotje 200 gram gezouten boter, een fijngestampte teen knoflook, 1 eetlepel zeer fijn gehakte peterselie en wat peper. Verdeel dit mengsel over de zeeoren en zet ze 5 minuten in een matig hete oven (200°C). Serveer ze onmiddellijk.
6 personen
gebied : Bretagne, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Noord-Atlantisch viskookboek / Alan Davidson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten