zondag 13 november 2022

Blanc de Seiche grillé (Charente-Maritime, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk)

BLANC DE SEICHE GRILLÉ (GEGRILDE ZEEKAT)

Dit is een gerecht uit Charente-Maritime, waarvoor u tamelijk grote inktvissen nodig hebt.

tamelijk grote zeekatten
zout
peper
grote klont boter


Maak de lijven goed schoon en pel ze zorgvuldig, zodat u uitsluitend wit vlees overhoudt. Deze stukken vlees moeten dan behoedzaam ongeveer een half uur boven gloeiende houtskool of onder de grill geroosterd worden. Ze mogen niet te dicht bij de hittebron liggen.
Bestrooi de stukken zeekat met zout en peper. Laat een grote klont boter smelten in een pan, leg er de stukken zeekat in en roer tot ze allemaal met een glimmend laagje bedekt zijn.

gebied : Charente-Maritime, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Noord-Atlantisch viskookboek / Alan Davidson

Geen opmerkingen: