BLOEMKOOL À LA MILANESE
1 grote bloemkool
zout
peper
2 eetlepels boter of margarine
4 teentjes knoflook, geperst
4 eieren
nootmuskaat
200 gram Hüttenkäse
100 gram geraspte belegen kaas
Bloemkool in roosjes verdelen en in ruim kokend water met zout in 5 – 8 minuten beetgaar koken. Bloemkool met koud water afspoelen en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 225°C. Boter verhitten en knoflook 3 minuten zachtjes bakken. Bloemkool toevoegen en 5 minuten meebakken. Eieren loskloppen met zout, peper, nootmuskaat, Hüttenkäse en 75 gram belegen kaas. Bloemkool in ovenschaal scheppen. Eimengsel erover schenken en 25 gram belegen kaas erover strooien. In midden van oven 10 minuten gratineren, tot kaas goudbruin is.
Serveer de bloemkoolschotel met aardappelpuree.
4 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Milaan, Lombardije, Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juli 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten